fbpx

Les qualitats d’un coach professional són determinants a l’hora de triar-ho. Existeixen diversos indicis per a comprovar que la teva decisió és la correcta. És cert, que l’objectiu últim és obtenir uns resultats adequats. Per a això, l’experiència i la formació són la base que sustenten altres elements a valorar

Qualitats d’un coach professional

La qualitat d’un bon coach és fonamental per a aconseguir la teva meta de superació personal o professional. Saber identificar-la és possible si pares esment a una sèrie de consells que, a continuació, et facilitem. Existeixen molts coaches, amb diverses especialitzacions, només necessites analitzar quin requereixes en el teu cas. No obstant això i independentment de l’especialització, hi ha una sèrie de característiques indispensables per a saber si la decisió presa és correcta.

El bon coach

Identificar a un bon coach implica que confiïs en ell, que et generi confiança des del primer moment. Aquest es convertirà en el teu confident, per això has de sentir que t’escolta i es preocupa per tu.

Un bon coach és comprensiu amb les dificultats que estàs passant. D’aquesta manera, t’ajudarà a vèncer-les, fent que potenciïs l’autoconfiança que necessites. Perquè la seva principal motivació serà que siguis tu mateix qui prengui consciència i adquireixis les habilitats necessàries per a aconseguir els teus objectius

Al mateix temps, et mostrarà claredat, fent-te veure els punts de millora i encoratjant-te a l’esforç. Davant les dificultats et qüestionarà i reptar amb la finalitat de fer-te veure totes les possibilitats enfront de cada situació.

La formació d’un bon coach

Actualment hi ha una tendència on aparentment “tothom és coach i et pots trobar des dels que han pres un curs bàsic en coaching i pensen que ja estan llestos per a exercir la professió, els que es presenten venent idees enllaunades i models experiencials personals com a conceptes aparentment vàlids i aplicables a tothom per igual, fins als veritables coaches professionals que han invertit molts anys en formació i a través de la seva experiència han creat resultats reals per als seus clients.

No ha de fer-te vergonya preguntar per la seva formació, saber si és un coach format degudament. Un coach professional sap que, a més de comptar amb una formació exhaustiva, aquesta no té fi. El que ha d’interessar-te, abans de res, són els resultats i anticipar-los és més fàcil tenint la certesa que la formació de la teva coach és fiable.

Un coach ha de comptar amb un títol o reconeixement degudament acreditat. Així, per a la teva seguretat, no dubtis a sol·licitar-li qualsevol certificació en aquest sentit.

Existeixen organismes oficials que estenen reconeixements als coaches. Alguns d’aquests són ASESCO, ICF, AEOCOP o ATHC.

Els estudis universitaris, sens dubte, t’aporten una garantia a l’hora de comprovar la preparació del coach.

Sessions de coaching presencials i online

Consulta’ns sobre els nostres serveis de coaching personal, professional, esportiu i acadèmic.

El coach expert en el que necessites

Comprovar que és un coach expert, en aquesta era d’internet, és senzill. A través dels testimoniatges de terceres persones, et pots acostar al veritable treball del coach.

Com hem comentat, haver obtingut una formació àmplia i completa a més d’haver-la posat en pràctica de manera eficient, és essencial. Pots investigar en la pàgina web o blog del coach que et cridi l’atenció per a fer-te una idea més precisa

Abans de res, has de prendre’t el temps que necessitis per a triar al teu entrenador especialitzat. Un bon coach professional posarà a la teva disposició tota la informació que requereixis, ja que guanyar la teva confiança i el teu compromís amb el procés és primordial per a obtenir els resultats desitjats.

El seu estil en exercir la professió

Si investigues una mica en la web del coach, el seu blog , veient les seves dinàmiques et podràs fer una idea del que trobaràs. Però una de les qualitats d’un coach professional és la disciplina en el seu treball. Mostrant la seva perseverança i presència en els moments difícils, resistint la pressió i centrant-se en la tasca malgrat els inconvenients.

Davant els moments de flaquesa que presentis, el coach ha d’estar preparat perquè puguis descobrir nous camins o alternatives per a aconseguir els teus objectius adaptant-se al teu ritme de canvi i aprenentatge.

triar el millor coach

Flexibilitat

Quan parlem de flexibilitat, ens referim a la capacitat del coach per a adaptar-se als diferents estats pels quals els clients passen durant el procés de coaching. Els possibles canvis que es produeixin a causa dels diferents escenaris que es presentin en la intervenció.

Entre les qualitats d’un coach professional està saber actuar amb compassió o amb duresa. Tenint sempre en compte el teu estat d’ànim i el que precisis a cada moment. Ha de saber motivar-te en cada situació que es presenti.

Saber triar als clients adequats

Un coach no és un depredador a la recerca de clients potencials. Així, un bon coach, si percep que la persona que li va buscar no es compromet amb el procés, senzillament ha de posar fi al seu treball.

Si la persona que busca el seu servei no es compromet al 100% amb el procés, els objectius no es compliran. El coach mai aconseguirà obrir unes certes portes al client si aquest no realitza la seva part.

Un bon coach no t’acceptarà com a client si comprova que realment no vols superar-te. I, per descomptat, si identifica o sospita d’un possible trastorn derivarà a la persona a un especialista.

Reconèixer les qualitats d’un coach professional és relativament senzill si et sinceres amb ell, preguntes per la seva formació o cerca terceres opinions.