fbpx

El servei de coaching professional individualitzat és un procés d’ajuda a l’individu per a aconseguir els seus objectius en l’àmbit laboral. Les teves metes professionals guien els teus passos en una direcció concreta. No obstant això, no n’hi ha prou amb concretar una idea perquè aquest desig es faci realitat. Darrere d’un objectiu complert existeix una planificació rigorosa prèvia i un esforç personal que requerirà canvis. Un procés de coaching a nivell professional t’ofereix l’oportunitat d’aprofundir en tu mateix i aprendre a posar el focus en els teus objectius. Sens dubte, el teu nivell de compromís és fonamental per a l’èxit, però la figura del coach no ho és menys.

Coaching per a millorar el rendiment professional

És probable que al llarg de la teva carrera professional afrontis canvis diferents, passaràs per bons i mals moments. Alguns d’ells seran inesperats en funció de les circumstàncies externes. Però també prendràs decisions per motivació pròpia per a aconseguir els teus objectius professionals. I perquè això sigui possible, és necessari que surtis de la teva zona de confort, que no t’acomodis en la rutina professional.

Un procés de coaching està compost per diferents sessions, més o menys en funció de les necessitats plantejades. En cada sessió, el coach acompanya al coachee o “client” amb preguntes que potenciaran la introspecció. Al llarg de la teva carrera laboral és possible que rebis consells per part d’altres companys, però el coaching no es basa a rebre consells que després apliques a la teva pròpia història, ni simplement de marcar una rutina com ho faria un entrenador esportiu.

Realment, el treball del coach té un procés. En primer lloc hi haurà una primera presa de contacte o de coneixement del coachee. En les primeres converses es descartarà que la persona tingui qualsevol trastorn que requereixi la seva derivació a altres especialistes. Per descomptat, existeixen trastorns que poden afectar la vida professional d’una persona, però aquests casos no es tractaran en sessions de coaching sinó a través de teràpia amb especialistes.

Necessites un coach per a ajudar-te a aconseguir els teus objectius laborals?

Des de Cresenzia ajudem professionals i empreses a aconseguir el màxim rendiment professional a través del coaching. Contacta’ns i t’explicarem com funciona.

Com s’inicia un procés de coaching professional?

El coach iniciarà un procés d’aprenentatge experencial en el coachee perquè aprengui o millori el seu autoconeixement en un primer terme. En concret, durant un procés de coaching descobreixes una cosa essencial: el teu camí professional és únic.

I per a recórrer-ho amb saviesa és important que et coneguis a tu mateix, aprenguis a conèixer els teus propis desitjos, reconeguis els teus punts forts i febleses, etc. Són molts els temes a tractar en funció de cada persona. Per exemple, identifiques les teves fortaleses més importants i et recolzes en aquestes qualitats per a alimentar el teu talent. Però no sols et concentres en aquest aspecte, sinó que també poses nom a les teves febleses.

Quan reflexiones sobre la teva situació actual pots arribar a conclusions diferents. Per exemple, tal vegada consideres que necessites un canvi o que no degueres canviar d’ocupació. Les prioritats laborals de cada persona són diferents i van canviant al llarg de la vida. Segurament, un dels casos més comuns pels quals una persona acudeix a un coach professional és perquè se sent estancada o no sap com créixer professionalment.

Aquests canvis en els teus interessos o en els teus sentiments respecte a la teva vida laboral són un reflex de la teva evolució. I per a alinear el teu propòsit amb la realitat has de posar-te en moviment. Iniciar aquest procés personalitzat és un primer pas molt important. Un procés de coaching professional individualitzat és un recurs de suport. Després d’una primera fase d’avaluació i autoconeixement, començaràs a aprendre les noves habilitats que podràs posar en pràctica en el pla d’acció.

A través d’aquesta experiència coneixeràs com alimentar la millor versió de tu mateix en l’àmbit professional. La intel·ligència emocional és essencial durant aquest procés de superació. El teu coach s’encarregarà d’acompanyar-te en tot el teu camí cap als teus objectius i sempre que el necessitis.

Per descomptat, tot el procés de coaching professional et servirà també en l’àmbit personal. Les persones que augmenten la seva intel·ligència emocional i aprenen els secrets de la ment humana, són més capaços d’afrontar qualsevol situació. Al final, la qüestió és ser més felices sigui en l’àmbit que sigui.

coaching per a professionals

Coaching professional individualitzat per a aconseguir els objectius professionals

El coaching t’ajuda a complir els teus somnis més importants. Però el veritable artífex del compliment d’aquestes metes ets tu mateix. Quan et compromets amb un objectiu, continues avançant en el pla d’acció.

Aquesta planificació sintetitza el camí a recórrer des de l’escenari actual per a arribar a la situació desitjada. No obstant això, abans de començar amb el pla d’acció, és important definir quin és l’objectiu. I aquesta meta professional ha de ser, abans de res, realista i possible. A més, els objectius també tenen un context temporal.

El vincle professional entre el coach i el client o coachee es fonamenta en la confiança. D’aquesta manera, el client s’expressa amb sinceritat i llibertat en cada sessió. En un procés d’aquest tipus, et prens el temps que necessites per a respondre a les preguntes. La metodologia del coaching t’ajuda a trobar les teves respostes. Això és una cosa molt important, perquè estàs cridat a viure el teu propi camí a nivell professional.

Durant un procés de coaching identifiques quina és la meta principal d’aquest procés. Però el pla previst també concreta altres accions a curt termini. Accions que estan alineades amb la meta final.

Una persona que inicia un procés de coaching per a aconseguir una meta professional pot enfocar-se en diferents aspectes. Per exemple, millorar l’organització del temps, afermar nous hàbits, aprendre a parlar en públic o emprendre un projecte. Aquesta llista d’idees pot ampliar-se amb altres possibilitats. Per exemple, ser un bon líder, afrontar una entrevista de treball o sol·licitar un augment de sou.

Existeix un aprenentatge molt important que el client adquireix durant un procés de coaching. El coachee es concentra en aquelles qüestions de les quals pot fer-se càrrec. Al seu torn, adquireix una visió completa de la situació en identificar el risc d’alguns obstacles.

Com pots suposar, existeix una dimensió externa de la qual difícilment podrem prendre el control, per la qual cosa convé centrar-se en un mateix i a trobar el camí per a aconseguir aquest propòsit marcat. Per exemple, si el teu superior no et té en consideració, no servirà de res que intentis canviar-li a ell. Potser el camí estarà a canviar tu per a fer-li canviar de parer. Les accions motiven reaccions encara que, per descomptat, no és tan senzill com això.

Per tant, el coaching professional individualitzat t’ajuda a impulsar la teva carrera en descobrir el teu veritable potencial. Ets protagonista del teu propi èxit en el treball quan no posposes la responsabilitat de les teves decisions. Decisions que, al seu torn, t’ajuden a ser feliç.