fbpx

En el present article volem parlar-vos del lideratge empresarial. I és que, la labor d’un bon líder resulta essencial en un equip de treball. Per aquesta raó, aquells professionals que exerceixen el lideratge en una empresa assumeixen una important responsabilitat. El líder motiva, ensenya, forma, acompanya, inspira i guia a l’equip de professionals cap a la meta. Per això, resulta necessari que aquest professional tingui determinació i autoconfiança en la presa de decisions.

El coaching executiu és un dels processos d’ajuda per a alts càrrecs i directius. Persones que volen adquirir noves habilitats o perfeccionar alguna d’elles. Aquest procés està guiat per la cerca d’un objectiu concret que queda definit en l’etapa inicial del camí.

Per a aconseguir aquesta meta, és necessari que el professional concreti quina serà la seva estratègia a seguir. És a dir, quin serà el seu pla d’acció. Existeixen diferents raons per les quals un líder pot iniciar un procés de coaching. Per exemple, la superació de creences limitants entorn d’aquest rol professional. O, també, les dificultats per a delegar amb confiança en els professionals de l’equip. En altres casos, és el desig de millorar la comunicació amb els altres el que motiva aquest aprenentatge.

Però quines són les habilitats d’un bon líder? A continuació descobriràs quins són els aspectes més rellevants del lideratge per a nosaltres. Aquestes són algunes de les habilitats que el professional podrà perfeccionar durant un procés de coaching executiu.

El coaching professional és clau per als líders de la teva empresa

A Cresenzia ajudem professionals i empreses a augmentar el rendiment dels professionals en llocs de responsabilitat, fomentant el lideratge i el bon funcionament dels equips.

Quines són les claus del lideratge

En primer lloc, l‘empatia. La intel·ligència emocional és essencial en l’exercici d’aquesta responsabilitat. Recorda que treballes amb altres persones amb les quals estableixes un vincle de col·laboració. Per això, l’empatia propícia aquesta comunicació assertiva amb un equip que està format per persones diferents.

La flexibilitat resulta igualment determinant. En un entorn que pot arribar a ser molt canviant, la capacitat d’adaptació al canvi és un valor del líder que proporciona noves respostes a situacions que exigeixen una nova mirada. Tingues molt present aquesta qüestió en l’actualitat.

Les habilitats de negociació ocupen un paper primordial. Saps que un líder es compromet amb el compliment dels objectius. I, en algunes ocasions, l’assoliment d’una meta estarà acompanyat per la capacitat de negociar per a aconseguir acords.

El treball en equip és una de les habilitats més decisives en l’àmbit professional actual. Molts empleats han de comptar amb aquesta capacitat quan s’incorporen a un lloc d’ocupació. Per això, recorda que, qui exerceix un rol de lideratge, uneix als qui formen part del projecte.

També necessites l’habilitat de prendre decisions en un lloc de molta responsabilitat. Com a expert, has d’adoptar decisions constants. Algunes mesures són especialment complexes en funció de les circumstàncies de l’empresa.

Les habilitats de comunicació són imprescindibles. El diàleg i la comunicació són aspectes rellevants del treball en equip. Aquesta interacció fa possible l’enteniment, l’escolta activa, la participació de les diferents persones de l’equip i la cerca conjunta de solucions.

No oblidis el valor de les habilitats socials. Un líder no treballa en solitud, sinó en companyia d’altres professionals. Aquestes són algunes de les habilitats més importants que hauries d’alimentar. Un procés de coaching executiu t’ajudarà a perfeccionar aquelles habilitats que desitgis desenvolupar.

Finalment, i com va dir Dwight Eisenhower, “La qualitat suprema del lideratge és la integritat”. Fer el correcte no sempre és fàcil, però un bon líder ha d’intentar portar a l’equip a aconseguir els objectius garantint no influir negativament en ells ni en agents externs, per descomptat. La integritat és més una qualitat de la persona, però també pot treballar-se sobre ella.

habilitats bon líder

Com ser un bon líder

El compromís és un dels principals ingredients per a aconseguir aquest objectiu. Aquest compromís és l’expressió de la teva responsabilitat, de la teva implicació i de la teva coherència. Es fa present durant un procés de coaching executiu. El nivell d’èxit en el resultat depèn del propi grau d’implicació.

Quins són els beneficis d’aquesta mena de coaching per al professional i per a l’empresa? Aquest escenari d’autoconeixement i reflexió propícia l’evolució professional. I aquest aprenentatge, al seu torn, enforteix a l’empresa com a marc en el qual l’expert posa en pràctica l’après.

Si exerceixes aquesta labor en el teu lloc de treball, resulta convenient que siguis proactiu. Practica aquesta proactivitat en la presa de decisions i en el teu aprenentatge continu. El procés de coaching potència aquest aprenentatge personalitzat. De fet, tindràs l’oportunitat d’identificar quines són les teves fortaleses com a líder.

I, també, quin constitueix una possible feblesa. L’etapa inicial comença amb l’establiment d’una aliança entre totes dues parts. Posteriorment, reflexionaràs entorn de l’objectiu principal del procés. I, avançaràs en la realització i posada en pràctica del pla d’acció. Aquesta estratègia et conduirà a la meta que vols aconseguir..

 

El lideratge empresarial és, com pots veure, una important responsabilitat a nivell professional. Una responsabilitat a través de la que pots influir de manera positiva en els altres. En altres paraules, influeixes en el teu equip no sols a través dels teus missatges, sinó també mitjançant el teu propi exemple. No obstant això, a través d’aquest procés d’aprenentatge pots visualitzar-te a tu mateix com el bon líder que pretens arribar a ser.