fbpx

Es diu que el rendiment acadèmic és un dels patrons que més i millor ens indiquen les possibilitats que podem tenir a nivell laboral en un futur. Encara que tampoc ho és tot, per descomptat. De totes maneres, és molt important incentivar actituds per a aconseguir bons resultats acadèmics.

Estàs intentant aconseguir la nota mitjana suficient per a accedir a estudis superiors? Prepares la teva tesi o oposicions? A continuació t’expliquem com pots millorar el rendiment acadèmic per a complir els teus objectius.

Com millorar el rendiment acadèmic?

Ara, ja que ets conscient de la importància que té el currículum acadèmic avui dia, com pots millorar els resultats? El primer de tot serà localitzar el problema que pot existir, és a dir, la barrera que impedeix que arribis al teu potencial total.

El problema pot ser de concentració, d’interès o fins i tot d’organització. Si no ets capaç de localitzar el que està fallant, serà difícil que incrementis el teu rendiment acadèmic. Però, fins i tot detectant-ho, pot ser complicat. El motiu? Que també cal saber com atallar o resoldre els inconvenients que se’t puguin presentar.

Per tant, per a millorar el rendiment acadèmic, el crucial és buscar les solucions adequades. Entendre els teus problemes, saber organitzar-te i resoldre les dificultats que puguin aparèixer. I, en circumstàncies així, el coaching acadèmic és, sense cap dubte, un dels recursos més interessants que tens al teu abast.

Per què apostar pel coaching acadèmic?

Seguint amb l’anterior, per a evitar el fracàs i obtenir bones qualificacions cal tenir en compte molts factors. En aquest sentit, no sempre som capaços de veure tots els nostres errors o fins i tot de tenir temps i distància com per a detectar-los. En aquests casos, un coach pot ser la millor opció.

La falta de motivació

Per exemple, quan els estudiants estan en edat escolar (primària i ESO), el gran problema sol ser la falta de motivació. En algunes ocasions, no es veuen resultats per molt que s’estudiï i els pares no sempre poden ajudar en aquesta tasca. En contextos així, és fàcil perdre l’interès.

A més, en els adolescents és molt comú l’aparició de distraccions que aparten a l’individu del pla d’estudis. Les primeres relacions, les noves tecnologies i les xarxes socials, somnis professionals lluny del present acadèmic. Segur que tot això et sona. A quants nens, joves i adolescents has sentit dir que volen ser youtubers o influencers? Està a l’ordre del dia i és un dels principals motius pels quals perden l’interès en les matèries escolars.

L’estrès

Un altre motiu que hem de destacar és el estrès. En proves d’accés o en moments de canvi, com el passo a la universitat, és bastant habitual que els nervis ens traeixin. En aquestes situacions, no n’hi ha prou amb saber-se l’estudiat. Una mentalitat forta resulta essencial per a garantir uns bons resultats.

Per tant, hi ha moments en els quals la figura de el coach es torna pràcticament imprescindible. Hi ha molts estudiants amb capacitats perfectament desenvolupades i que, a més, estudien, memoritzen i comprenen la matèria. No obstant això, per un problema de motivació, nervis o bloqueig, no són capaços de donar el màxim d’ells mateixos.

Per a tots aquests casos, el coaching acadèmic es presenta com una solució més indicada. Amb tècniques de coaching professionals podràs incentivar la teva ment per a l’estudi. Entenent quins són els bloquejos, podràs anul·lar-los perquè el rendiment acadèmic augmenti de manera notable.

Necessites un coach acadèmic per a aconseguir els teus objectius?

Contacta amb nosaltres perquè avaluem el teu cas i puguem oferir-te un pla de sessions de coaching per a millorar el teu rendiment acadèmic.

Avantatges que t’ofereix el coaching educatiu

Quins són els beneficis principals que proporciona un model adequat de coaching educatiu?

Cada estudiant és únic

En primer lloc, se centra en la capacitat de l’alumne, tant en el que millor se li dóna com en aquelles mancances que mostra. Pensa que no és el mateix donar una matèria de manera general que especialitzar els estudis en funció de cada alumne.

D’aquesta manera, si focalitzes l’educació en el potencial, seràs capaç de incentivar les aptituds i reforçar els punts més febles. És una manera, també, de tractar de forma personalitzada a cada estudiant.

La importància de la motivació

El segon avantatge d’aquest model és el increment de la motivació. No oblidis que els éssers humans actuem, sobretot, en funció dels nostres sentiments (interessos personals, aspiracions, conviccions, etc.). Cal centrar-se en aquest tipus d’emocions perquè els alumnes donin el màxim de si mateixos.

Per això, si trobes allò que estimula a un estudiant i li animes a aconseguir-ho, és molt més probable que el seu rendiment millori.

millorar el rendiment esportiu

Optimitzar el temps

A més, un coach treballa amb una sèrie de plans per a entrar en acció. Com saps, l’organització és crucial per a qualsevol estudiant. Però no sols d’aquells temaris que hagi de preparar, ja que la manera de preparar-se també té importància.

En aquest cas, entendre els millors moments del dia i les prioritats i comptar amb un pla de com enfrontar-se amb els seus estudis són factors essencials. D’aquesta manera, l’estudiant sabrà exactament què fer a cada moment.

El compromís personal

Finalment, un coach sempre inculca responsabilitat. L’alumne no veu els seus estudis com una obligació, sinó com una elecció. És aquest element personal, la implicació, el que psicològicament pot ajudar tant a millorar els resultats.

En conclusió, el rendiment acadèmic es pot incentivar a través d’una experiència de coaching. Per això oferim sessions de coaching acadèmic presencials i online, per a aquelles persones que necessitin desenvolupar tot el seu potencial i augmentar el rendiment acadèmic.