fbpx

En aquests dies incerts en què viure és un art…

Ja el cantava Celtes Curts en 1996 en un disc que porta per títol el mateix nom. Ha plogut bastant des de llavors.

L’estat d’alerta contínua. Seguim confinats i avui han comunicat que s’allarga, mínim fins a l’11 d’abril.

Són mesures necessàries per a detenir aquesta pandèmia al més aviat possible.

Però jo no sóc periodista i segur que aquesta notícia ja la coneixeu.

Som conscients que és una situació delicada per a molts, incertesa amb l’ocupació, amb el pagament de les despeses mensuals, casos en els quals s’ha perdut aquesta ocupació, etc.

Persones que passen la quarantena amb la seva parella, famílies o en molts casos sol, buscant la manera de mantenir-se ocupat, ja sigui llegint, entrenant com bonament puguin o fent maratons de Netflix.

Encara així les situacions més preocupants són aquelles en les quals algun membre de la família o amic pròxim està infectat i malalt pel feliç virus.

Solen ser habituals els alts i baixos en aquestes situacions, sobretot si ets una persona acostumada a la vida social “a l’espanyola”, amics, parcs, terrasses, sol, etc.

La majoria de les ocasions quan tenim algun amic, familiar o conegut amb aquests alts i baixos ens preguntem que  podem aconsellar… i aquí està la clau, RES.

Moltes vegades amb escoltar és suficient, respectem el seu moment sense interrompre, que parli i s’esplaï, que com diu Celtes Curts en la seva cançó, “volgués poder cantar en llibertat d’expressar-me”. Deixem que canti la seva cançó, perquè al final una simple mirada de complicitat moltes vegades és suficient per a aixecar l’estat d’ànim. Us convido a provar-ho per a comprovar l’efectivitat.

Des de Cresenzia us continuem animant a seguir amb les directrius marcades pels òrgans experts i les autoritats. Entre tots és més fàcil, siguem solidaris i respectem la nostra salut i també així la del proïsme.

Com ja sabeu una de les nostres especialitats és el Rendiment Emocional, per la qual cosa si voleu explicar-nos la vostra cançó estarem encantats d’escoltar-la.

Una abraçada enorme, molta força i salut per a tots.…

Josep Maria Carreira

Josep Maria Carreira

Coach & Consultor