fbpx

Un procés de coaching executiu potencia el desenvolupament professional des de la presència conscient. Els qui ocupen llocs de responsabilitat en les organitzacions han d’estar preparats per a prendre decisions importants. Però, al mateix temps, poden continuar impulsant el seu talent mitjançant el coaching. Descobreix els detalls més importants d’aquesta experiència en aquest article.

Què és el coaching executiu

Es tracta d’un procés d’acompanyament orientat a potenciar el canvi en aquell professional que vol aconseguir un objectiu important. Aquesta disciplina alimenta el creixement personal i el talent. El veritable protagonista d’aquest canvi és el client o coachee. El compromís amb el procés és un aspecte clau per a observar els resultats d’aquesta experiència.

Aquest tipus de coaching no sols pot enfocar-se en l’ajuda professional mitjançant un procés individual. Aquesta especialitat també pot reforçar el creixement d’un equip compromès amb una meta.

Si trobes obstacles negatius que afecten aquesta col·laboració, convé que busquis solucions. No oblidis que els problemes de comunicació poden causar una falta d’entesa entre companys.

El coaching executiu, per tant, aporta llum a una situació que transcorre en l’empresa. Un context que, al seu torn, implica als qui intervenen en aquest escenari. I aquesta observació ofereix un marc propici per a trobar respostes significatives. Reflexions que aporten informació de valor per a prendre noves decisions.

Beneficis de el coaching en l’empresa

L’èxit empresarial aconseguit per una organització mai és fruit de la casualitat. La planificació i el compliment de les metes previstes influeixen en la realitat corporativa. Actualment, els professionals disposen de diferents mitjans tècnics i recursos pràctics per a fer el seu treball.

Un professional que exerceix un lloc de responsabilitat, a vegades, conviu amb la sensació de solitud. Potser en algun moment t’has sentit d’aquesta manera en ser conscient de la influència que tenen les teves decisions.

Per la posició que ocupes en l’organigrama, també ets un referent per a l’equip. Per tant, l’experiència del procés de coaching professional produeix beneficis que transcendeixen al propi protagonista. És a dir, t’ajuda a tu, però també enforteix al teu equip i a l’empresa.

Al llarg de les diferents sessions, trobes un espai per a reflexionar amb calma sobre l’objectiu marcat. També descobreixes les teves qualitats i la manera de potenciar-les. Analitzes la realitat en si mateixa i la teva manera d’interpretar-la. A vegades, aquest procés és una oportunitat per a superar una creença limitant en l’àmbit professional.

Aquest tipus de coaching també és important per a evitar una situació d’estancament. En aquest cas, aprofundiràs en la causa d’aquesta situació. Un coneixement del motiu que és essencial per a plantejar noves alternatives.

Necessites un coach a nivell professional o empresarial?

A Cresenzia ajudem empreses i professionals a aconseguir el màxim rendiment professional a través. Vols saber com funciona?

Gestió del canvi per a ser més feliç en l’empresa

Durant un procés de coaching, trobaràs espai per a reflexionar sobre la teva felicitat. Existeixen qüestions professionals que afecten el benestar. Per exemple, les dificultats en la gestió del temps produeixen conseqüències negatives quan es mantenen com una constant.

Les tasques que no van ser realitzades en el temps previst afecten els nivells de motivació, concentració i estrès. Tal vegada vols potenciar el teu lideratge per a guiar i acompanyar a l’equip o potser prefereixes alimentar altres competències o habilitats. En aquest procés trobaràs un pla d’acció adaptat a les teves necessitats.

És a dir, cada estratègia de coaching és el reflex d’una història única. En qualsevol cas, existeix un aspecte comú. El canvi protagonitzat per qui evoluciona des del present fins a l’estat desitjat.

coaching directius y executius

Quins són els beneficis de el coaching per a directius

En primer lloc, quan el líder incrementa el seu compromís amb l’equip inspira als empleats amb aquest exemple pròxim. Les relacions professionals també s’enriqueixen a partir de l’empatia i la comunicació. Milloraràs la teva relació amb els altres i escoltaràs el teu propi diàleg intern.

Fins i tot quan la rutina en l’empresa sembla idèntica, descobreixes que no existeix una única manera de posicionar-se. És a dir, el coaching executiu alimenta la teva llibertat, la teva creativitat i la teva iniciativa per a respondre d’una manera diferent.

Aquest procés d’aprenentatge també pot analitzar de la forma adequada un pla de desenvolupament professional. Així ocorre quan el coachee té l’expectativa d’incorporar-se a un nou lloc de treball.

Connectaràs amb la teva missió a llarg termini i actuaràs en l’horitzó més immediat per a avançar fins allí. Aquest és un dels principals beneficis d’aquesta experiència: mantenir el focus d’atenció en els objectius a curt, mitjà i llarg termini. I per descomptat, es marcaran objectius temporals també.

Per tant, aquesta preparació t’ajuda a prendre decisions des d’una comprensió profunda de la realitat. En conseqüència, trasllades l’aprenentatge adquirit a l’àmbit del treball.

Potser vols iniciar un procés de coaching executiu perquè desitges perfeccionar una habilitat en concret. En aquest cas, tindràs l’oportunitat d’aprofundir en aquesta qüestió.

Tot són avantatges si apostes pel coaching executiu. Recorda que un dels beneficis més importants d’aquest aprenentatge se centra en la capacitat d’influir en el pla de l’acció. Un factor que, sens dubte, marcarà el camí cap a l’èxit empresarial.